LAMAN KONSULTAN HBI DRHATTA.COM 2008-9-10-11

THE BEST MALAYSIA VIRTUAL HOMEOPATH  ;;  MHCL WEBSITE www.homeolibrary.com

- consultant SINCE 2001

Komen anda tentang website ini, emelkan ke: drhatta3@yahoo.com.  Hubungi segera: 013-980 2991

"Promoting Homeopathy All Malaysia Over" project for continuous publication of homeopathy books & virtual knowledge. - info HBI

LAMAN UTAMA

ISU KEMBALI DARA - KENAPA TIDAK CUBA PENAWAR HOMEOPATI?

25 Sept 2011

Sept

 

 

Memang benar seperti laporan akhbar Mingguan Malaysia pada 25 September bahawa "PROSES melahirkan anak serta penuaan semula jadi sememangnya akan memberi kesan kepada otot dan ligamen sekitar vagina atau faraj wanita."

 Kalau boleh dikutip antara kenyataan yang dikeluarkan (dan ada kebenarannya) adalah seperti berikut,

 "Pengalaman yang begitu istimewa itu walaupun sentiasa dinanti-nantikan oleh pasangan suami isteri tetapi ia sedikit sebanyak memberi kesan kurang baik kepada mereka yang sentiasa mementingkan hubungan intim. Vagina yang semakin lemah dan longgar dengan kekenduran otot serta ligamen di sekeliling lantai pelvik sememangnya boleh memberi kesan kepada kepuasan ketika menjalin hubungan seksual. Keadaan ini dipanggil vagina relaxation dan menyebabkan wanita tidak lagi mendapat kepuasan seks seperti dulu. Antara simptom lain yang turut dialami akibat masalah ini ialah stress urinary incontinence (SUI) iaitu keadaan di mana seseorang itu tidak dapat mengawal pengeluaran air kencing, hilang fungsi kawalan dan penurunan keinginan seksual. Lazimnya, wanita pada usia muda memiliki struktur tubuh yang ketat dan kemas. Namun, perubahan akan berlaku selepas melahirkan anak kerana otot dan ligamen sekitar vagina atau faraj akan mengendur. Situasi ini yang menghantui segelintir wanita kerana takut tidak mendapatkan kepuasan seks terutamanya ketika usia semakin meningkat dan bakal menempuh alam menopaus. Mungkin disebabkan itu, ramai wanita yang ingin berusaha mengembalikan ' dara ' dengan pelbagai kaedah rawatan tradisional atau moden."

Di sini, kami daripada HBI dan juga sebagai pengamal rawatan perubatan homeopati menyatakan semua itu boleh dirawat maupun diberi sebagai persediaan semasa seseorang belum atau mulai (bakal) menjadi ibu lagi.

 Jika ingin tahu bagaimana ia boleh dilakukan, pelayar boleh bertanya kepada mereka yang pernah mencuba penawar Homeo-Pranatal dahulu. Kini justeru ianya sudah dipacking secara berasingan, namun ia tidak bermakna penawar itu sudah tiada lagi.

 Kerana itu, kami masih menggalakkan pengedar HBI menawar produk asal itu meskipun dalam packing secara berasingan.

 Untuk pengetahuan semua, kaedah kembali dara bagi tujuan menguatkan otot-otot faraj dan rahim, memperbaiki keadaan tulang yang semakin rapuh/menua, memulihkan ketegangan urat-urat atau mental akibat hamil ataupun selepas bersalin, semua itu boleh merujuk kepada 3 produk yang berdiri secara sendirian.

 Produk-produk itu ialah Elasto 1 (yang antara lain ialah bagi tujuan menguatkan otot-otot faraj dan rahim), Spasmo 2 (memulihkan ketegangan urat-urat atau mental akibat hamil ataupun selepas bersalin), dan Foska 3 (memperbaiki keadaan tulang yang semakin rapuh/menua).

 Persoalan kenapa ia tidak lagi dikeluarkan sebagai Homeo-Pranatal ataupun Homeo-Postnatum ialah kerana produk homeopati ini terlalu luas kegunaannya. Selain wanita yang tidak hamil, kaum lain seperti lelaki, orang tua dan kanak-kanak pun boleh menggunanya dengan manfaat yang amat banyak tanpa sebarang risiko.

 Sebagai produk Biokimia, kegunaannya agak banyak seperti juga keperluan mineral Calcarea fluorica, Calcarea Phosphorica dan Magnesi Phosphoria , Kalium Sulphurica, Ferrum phosphorica serta lain-lain garam tisu biokimia di dalam tubuh badan kita.

 Semua dijual secara berasingan supaya kita boleh menjual berasaskan preskripsi simptom dan dapat menjimatkan wang pengguna. Ia dibotolkan dalam botol yang kecil seperti Active IQ/Homeo-ABC juga dan harganya hanya RM12.00 sebotol.

 Kaedah penawaran ini merupakan cara terbaik menyampaikan produk kepada pengguna berbanding produk yang harganya ratusan ringgit sedangkan tidak semuanya memenuhi keperluan dan kehendak pengguna.

 Jika ada di antara tuan/puan yang berminat, sila hubungi wakil kami yang berdekatan bagi mendapatkan produk di atas. Ia boleh dibeli dengan mengambil satu set ataupun secara berasingan dengan memaklumkan simptom-simptom kepada mereka (pengedar itu) seperti apabila mengikuti sesi rawatan homeopati.

Jika ragu-ragu, tuan/puan boleh hubungi konsultan kami yang bersedia melayani anda 24 jam sehari jika tidak sibuk.

 

 -  Admin drhatta.com.

 

HTML Comment Box is loading comments...

Rahman Brothers

RAYA DI AUCMS

Isu Kembali Dara

Cek Klon-Rebah lagi

Profesor Tidur

Foska Tulang

Tanah Untuk Disewa

Majlis Perubatan Homeopathy Malaysia

Bapa Homeopati

Majlis Homeopathy

Raya Idul Fitri 2011

ISLAMKAH BANK

Consultant: Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD.

Copyright: HBI Health & Homoeopathy Centre

Updated: 25 Sept. 2011